Об’єднані громади почали реалізацію інфраструктурних проектів за підтримки держави – Мінрегіон

Громади, які об’єдналися минулого року і отримали у 2016-му субвенцію від держави на розвиток інфраструктури, вже почали реалізацію відповідних проектів. Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, відкриваючи засідання комісії з розгляду поданих об’єднаними громадами заявок на інфраструктурні проекти, які можуть реалізовуватися за кошти субвенції з державного бюджету, повідомляє Урядовий портал.

«До нас надходить усе більше інформації від об’єднаних громад про початок реалізації інфраструктурних проектів за кошти державної субвенції. Відповідні заявки ми затверджували ще декілька тижнів тому, і вже зараз у містах і селах об’єднаних громад почалися реальні роботи: ремонти доріг, освітлення вулиць, будівництво водогонів, оснащення ЦНАПів тощо. Очікуємо, що процес подачі заявок і розробки проектів значно пожвавиться, бо досягнення колег ще більше підбадьорюють громади, які дещо забарилися з використанням коштів субвенції. А таких, на жаль, ще багато», – зазначив В’ячеслав Негода.

29 червня комісія при Мінрегіоні розглянула ще 99 заявок від об’єднаних громад на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації цих проектів становить близько 65 млн грн.

Загалом до Мінрегіону надійшло вже 632 проектних заявки від 116 об’єднаних громад. Загальна сума реалізації цих проектів складає близько 598 млн грн (~60% загального розміру субвенції).

На цей час комісією вже погоджено 506 проектних заявок майже на 509 млн грн (~51%).

27 заявок відправлено на доопрацювання.

Найкраща ситуація у Вінницькій (подано заявок на 100% передбаченої суми субвенції), Закарпатській (100%), Миколаївській (100%), Сумській (99,9%), Луганській (98,7%), Дніпропетровській (89,7%), Херсонській (82,7%), Чернівецькій (77,9%) та Львівській (79,2%) областях.

Жодної заявки не подали об’єднані громади Київської та Рівненської областей. Від громад Івано-Франківської області надійшло заявок лише на 16,6% передбаченої суми субвенції.

Як повідомлялося, об’єднані громади готові використати вже більше 50% інфраструктурної субвенції від держави.

Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: у залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн — для найбільшої.

Читайте також: Національне антикорупційне бюро співпрацюватиме із ФБР

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *