Встановлено єдиний механізм формування вартості послуг з ідентифікації та реєстрації тварин

Режим цінового регулювання вартості послуг з ідентифікації та реєстрації тварин встановлено Кабінетом Міністрів України відповідно до норм Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України». Це передбачено постановою Уряду від 24 червня 2016 р. № 392, повідомляє Урядовий портал.

Нагадаємо, що формування вартості послуг з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин здійснювалося суб’єктом їх надання самостійно за принципом врахування виробничої собівартості та показника рентабельності. Це призводило до відсутності прозорого механізму формування ціни та, відповідно, постійних звернень отримувачів таких послуг.

Уряд встановив єдиний механізм формування вартості послуг з ідентифікації та реєстрації тварин на рівні держави, які надаються юридичним та фізичним особам – власникам тварин. Розрахунок цін на відповідні послуги здійснюватиме Держпродспоживслужба.

Прийняття постанови надасть можливість оперативно та ефективно здійснювати контроль за правильністю формування цін на послуги з ідентифікації та реєстрації тварин та уникнути довільного та необґрунтованого зростання їх вартості.

Читайте також: Квоти дозволів на здійснення автомобільних перевезень з Угорщиною буде збільшено

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *