Україна не буде фінансувати тероризм – Розенко

Усі свої соціальні зобов’язання перед людьми, які залишилися на тимчасово окупованих територіях, Україна зможе виконати після повної реалізації Мінських угод. Про це в ефірі «5 каналу» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

«Позиція Уряду чітка і однозначна: ми робимо все для того, щоб посилювати соціальний захист переселенців, щоб соціальна допомога цим людям надавалася вчасно і в повному обсязі. Але тут треба розділити два питання: допомога справжнім переселенцям і фінансування тих людей, які залишилися на окупованих територіях», – пояснив Павло Розенко.

«На жаль, з відновленням фінансування тих людей, які залишилися на окупованих територіях, є проблема. Там не діють українські закони, там діє окупаційний режим. У чинному законодавстві України чітко сказано, що всі виплати людина може отримати тільки переїхавши на постійне місце проживання на територію, підконтрольну українській владі. Адже ми повинні чітко знати кому ми платимо пенсії. Україна не буде фінансувати членів терористичних угрупувань. Ми не можемо платити пенсії, серед яких є і військові пенсії, тим бойовикам, які стріляють у наших хлопців, – це неприпустимо!» – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

«Усі свої соціальні зобов’язання перед людьми, які залишилися на окупованих територіях, Україна зможе виконати лише після реалізації Мінських угод у повному обсязі, коли там відновиться дія українських законів, коли відновиться територіальна цілісність України. Всі кошти нараховуються і акумулюються, тому якщо людина переїжджає на постійне місце проживання на підконтрольну територію, і отримує статус вимушеного переселенця, вона отримує всі свої кошти в повному обсязі», – зазначив Павло Розенко.

Він також повідомив, що із 450 тисяч осіб, зареєстрованих як ВПО, яким за поданням СБУ були призупинені виплати, за їх відновленням звернулося лише близько 100 тисяч осіб, а щодо чиновників, причетних до організації шахрайських схем, порушено понад 40 кримінальних справ.

«Це той приблизний масштаб тих, в тому числі корупційних, схем, які будувалися чиновниками різних рівнів на допомозі переселенцям. Увесь цей шум щодо нібито утисків переселенців піднімають, як правило, ті, хто був причетний до цих схем, а зараз втратив мільярдні прибутки», – підкреслив Павло Розенко.

Читайте також: Вартість комунальних послуг для отримувачів субсидій не перевищує 15% від доходів – Розенко

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *