Держава адресно компенсує вартість комунальних послуг громадянам, які цього потребують – Гройсман

Держава потурбується за усіх громадян та адресно заплатить за житлово-комунальні послуги за кожного, хто потребує такої допомоги, після запровадження ринкової ціни на газ. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у п’ятницю, 1 липня, повідомляє Урядовий портал.

“Держава про тарифи потурбувалася. Я хочу звернутися до усіх громадян України: просто нікого не слухайте і не переживайте за те, що вам розповідають, що начебто ринкові тарифи не дадуть вам можливості сплачувати. Все, що не вистачить сплачувати громадянам України, заплатить держава, але адресно за кожного громадянина, якому не вистачає”, – заявив він.

“Ви не будете платити більше за комунальні послуги, аніж 15-20% від вашого сукупного доходу, все інше 80-90% за вас адресно заплатить держава”, – наголосив він.

Голова Уряду зауважив, що система надання субсидій може бути модернізована для того, щоб підвищити її адресність.

“Рахунки, які ви отримаєте в листопаді, не будуть для вас жахливими. Я заявляю це відповідально на усю країну. І хотів би, щоб мене почули у найменшому селі і в найбільшому місті. За всіх ми потурбуємося, – заявив Володимир Гройсман. – Ми розуміємо як заплатити там, де у людей немає грошей”.

Коментуючи випадки, коли органи місцевого самоврядування виступають за зменшення тарифів, Голова Уряду зауважив, що місцеві влади мають мільярдні бюджети розвитку у результаті розпочатої фінансової децентралізації та можуть спрямувати доходи на компенсацію громадянам вартості комунальних послуг.

“Якщо ви не хочете будувати дороги, модернізувати транспорт, будувати дитячі садочки, ви можете ці кошти направити на те, щоби дати людям на пільги, на сплату чи зменшити тарифи”, – зазначив він.

Прем’єр-міністр також закликав політиків не наганяти паніку серед населення заявами, що не відповідають дійсності, та не зловживати складною ситуацією заради власного політичного рейтингу.

Читайте також: Уряд знаходиться на правильному шляху в проведенні економічних реформ – Гройсман

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *