Немиря запросив членів Кабміну на засідання Комітету щодо дотримання прав вимушених переселенців

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин  Григорій Немиря запросив представників Уряду  до участі в розширеному засіданні Комітету щодо реалізації Рекомендацій парламентських слухань стосовно дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян, які проживають на тимчасово окупованій території України, повідомляє портал Верховної Ради.

“Згідно з останнім глобальним звітом щодо вимушених переселенців,  Україна посідає  четверте місце в світі за кількістю внутрішньо переміщених осіб після Сирії, Іраку та Йемену. Такі результати вражають. Але, на жаль, цей рейтинг не змусив діяти і новий Уряд. Місяць тому було прийнято чергову постанову  Кабінету Міністрів , яка відверто дискримінує вимушених переселенців, зокрема це стосується нового порядку  отримання пенсій та інших соціальних виплат. Це відверте грубе та кричуще порушення  права на свободу пересування, права на приватність та запровадження поліцейських механізмів в демократичній державі”, – сказав він під час засідання Погоджувальної Ради керівництва парламенту.

У цьому зв’язку Григорій Немиря повідомив, що 6 липня відбудеться  розширене засідання Комітету з питань  прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин  з питання:

“Заслуховування інформації представників Кабінету Міністрів України, відповідальних міністерств та відомств  щодо стану реалізації Рекомендацій парламентських слухань на тему: “Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на тимчасово неконтрольованій території в зоні проведення антитерористичної операції”(відповідно до частини 2 Постанови Верховної Ради України № 1074-VIII  від 31 березня 2016 р.)».

Голова Комітету запросив Віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, міністра соціальної політики Андрія Реву та міністра з питань тимчасово окупованих територій та вимушених переселенців Вадима Черниша  до участі в  цьому засіданні.

“Я сподіваюся, що цього разу вони виконають закон і зможуть подивитися в очі людям, які не по своїй волі покинули власні домівки. Я дуже сподіваюся, що цього разу пан Розенко, пан Рева та пан Черниш будуть на засіданні парламентського Комітету”,- наголосив парламентарій.

Крім того, Голова Комітет звернув увагу на те, що через три місяці після створення нового Міністерства з питань з питань тимчасово окупованих територій та вимушених переселенців у ньому продовжують працювати лише чотири людини, немає приміщення та фінансування.

Читайте також: МОН запрошує приєднуватись до обговорення “розвантажених” програм для початкової школи

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *