За порушення на дорозі штрафуватимуть без участі поліцейських

Запрацював пілотний проект роботи системи автоматичної відеофіксації порушень Правил дорожнього руху, повідомляє Арсен Аваков на своїй сторінці у facebook.

“Будьте уважнішими, зовсім скоро запрацює не пілот – і будуть нараховуватися не умовні штрафи, а реальні – без участі поліцейського. Вмикаймо самодисципліну!”, – зазначив міністр.

14 липня 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”. Законом передбачено введення в дію системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. Для реалізації положень Закону було створено робочу групу, до складу якої увійшли представники МВС, Нацполіції, а також представники інших зацікавлених центральних органів виконавчої влади.

4 липня у Києві запускається пілотний проект роботи системи автоматичної відеофіксації порушень Правил дорожнього руху. Його мета – автоматична фіксація порушень швидкісного режиму за допомогою сучасних камер та без участі поліцейського. Камера фіксує перевищення швидкості, після чого ця інформація передається у центр обробки даних Національної поліції. Отримана інформація обробляється оператором-поліцейським, з використанням наявних баз даних МВС. У результаті обробки виноситься електронна адміністративна постанова, яку направлять до власника авто. Ці постанови надсилатимуться Укрпоштою до власників машин із українською реєстрацією, а власникам автівок з іноземною реєстрацією – Держприкордонслужбою.

“Ви будете сміятися, але за шість годин тестового режиму усього лише на трьох камерах відеофіксації – зафіксовано порушень на суму штрафів близько 3 млн гривень!”, – повідомив Аваков.

Читайте також: Кличко привітав нову українську поліцію з першою річницею роботи

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *