СБУ розповіла, що мінували “телефонні терористи”

Трьох осіб, причетних до здійснення завідомо неправдивих повідомлень з погрозами терористичного характеру, затримала за минулий місяць Служба безпеки України спільно з поліцією, повідомляє прес-служба СБУ.

В Одесі співробітники СБ України затримали місцевого мешканця, який телефоном повідомив про мінування одного з банків, оскільки конфліктував з його працівниками.

У Чернівцях оперативники спецслужби затримали чоловіка, який з хуліганських мотивів повідомив про «закладення» вибухівки в одному з кінотеатрів.

Також СБУ затримала мешканця Дніпра, який з хуліганських мотивів телефоном замінував один з житлових будинків міста. Реальних намірів та можливостей вчинення теракту чоловік не мав.

У всіх випадках відкрито кримінальне провадження за статтею 259 (хибне повідомлення про мінування будь-яких об’єктів власності) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний такий дзвінок зловмисника може бути засуджено терміном від чотирьох до восьми років.

Читайте також: СБУ повернула до мирного життя ще одного мешканця Донбасу

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *