Конкурс на посаду управителя багатоквартирного будинку: що? де? коли?

Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 13.06.2016 № 150 затверджено Порядок проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку, повідомляє Юрліга.

Цей документ визначає кваліфікаційні вимоги для конкурсантів, перелік необхідних документів, а також процедуру підготовки, проведення конкурсу та визначення переможця.

Організатор, яким є виконавчий орган місцевої ради, складає перелік будинків, співвласники якого ще не створили ОСББ та не обрали форму управління будинком. Також організатор створює конкурсну комісію, яка готує необхідну документацію.

На офіційному сайті органу місцевого самоврядування та в ЗМІ публікується інформація про проведення конкурсу. За участь у конкурсі може бути встановлена плата, але не більша від 17 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз один мінімум становить 17 гривень). Взяти участь у конкурсі на посаду управителя багатоквартирного будинку можуть фізичні особи-підприємці та юридичні особи-суб’єкти підприємницької діяльності. Охочі зареєструватися на конкурс мають подати заяву.

Конкурсна комісія реєструє конкурсні пропозиції, конверти з якими відкриваються наступного дня після закінчення терміну їх представлення. При цій процедурі мають бути присутні учасники конкурсу чи уповноважені ними особи.

Оцінка конкурсантів відбувається за 100-бальною шкалою оцінювання. Основним критерієм є низька вартість послуги – вона оцінюється у 50 балів.

Переможцем конкурсу є та особа, яка набрала найбільшу кількість балів.

Угоду про надання послуг багатоквартирному будинку терміном на один рік підписує від імені співвласників будинку уповноважений представник виконавчого органу місцевої влади.

Читайте також: Підвищення тарифів є лише початком здійснення реформ – Рева

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *