НАТО готує для України комплексну підтримку

Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що на саміті НАТО в Варшаві затвердять комплексний пакет підтримки України. Він буде включати в себе матеріально-технічну, а також практичну допомогу в 40 напрямках, передають  podrobnosti.ua

“Україна буде єдиною країною, яка матиме в рамках саміту окремий захід, на якому зустрінуться глави урядів держав Альянсу. Сподіваюся, що результатом цієї зустрічі на рівні комісії” Україна – НАТО “буде, по-перше, спільну політичну заяву”, – сказала вона. Також віце-прем’єр заявила, що Україна розраховує і на пакет допомоги, вже затверджений на рівні міністрів оборони.

“Він передбачатиме безпрецедентний пакет підтримки для окремої країни-партнера. Буде включати як матеріально-технічну допомогу, так і практичну приблизно по 40 напрямках, в основному, зосереджених на підвищенні обороноздатності України і реформи сектора безпеки і оборони”, – розповіла Климпуш-Цинцадзе .

Крім того, за її словами, узгоджені 10 напрямків консультативно-дорадчої допомоги – буде створено додатковий трастовий фонд з розмінування, будуть відкриті додаткові платформи протидії гібридної війні.

Читайте також:

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *