Знайдений палац князя Володимира закопали через брак коштів

Нещодавно відкопану археологами частину палацу князя Володимира періоду Київської Русі, яка знаходиться біля Десятинної церкви, законсервували, засипавши її землею, пише golos.ua

«Палац був виявлений під час ремонту сходів, які днями повністю реконструювали. Будівельники зняли підпірну стінку, щоб її зміцнити, і тоді була відкрита частина фундаменту південного палацу, побудованого в кінці Х століття. Потім на об’єкті працювали реставратори, вони замазали деякі порожнечі в фундаменті спеціальною глиною, а далі провели консервацію, засипавши його чистим грунтом. Тепер видно лише кілька каменів фундаменту. Швидше за все, в найближчому майбутньому музеєфікація унікальної знахідки не планується, хоча це дуже приваблювало б туристів », – розповів науковий співробітник інституту археології НАН України Віталій Козюба.

У той же час в мерії пояснюють, що на музеєфікацію грошей немає.

“Музеєфікація не планується. На жаль, немає на це фінансування. Навіть консервація проводилася за меценатські кошти. З нашого боку головне було зробити все, щоб унікальний об’єкт зберегти”, – пояснила директор департаменту культури КМДА Діана Попова.

Читайте також:

За хабар затримано слідчого київської поліції

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *