Кличко хоче збільшити грошову допомогу родинам киян, загиблих в зоні АТО

Віталій Кличко доручив голові Департаменту соціальної політики вивчити можливість та підготувати проект рішення щодо збільшення щорічної грошової допомоги родинам киян, які загинули в АТО, йдеться на сайті КМДА

Київський міський голова Віталій Кличко поспілкувався з родинами киян, які загинули в ході АТО, та обговорив з ними нагальні проблеми.

Учасники зустрічі обговорили питання встановлення пам’ятника загиблим киянам-бійцям АТО. За словами мера, незабаром  один пам’ятник буде відкритий у Дарницькому районі. Проте важливим залишається і створення меморіалу загиблим для гідного вшанування їх подвигу і пам’яті про героїв.

«Я пропоную створити комісію і прошу вас визначитися з представниками, щоб безпосередньо брати участь і розглядати пропозиції щодо можливого місця встановлення та концепції пам’ятника», – звернувся Віталій Кличко до присутніх.

Родини загиблих воїнів порушували також питання соціального захисту. Зокрема, щодо фінансування встановлення могильних плит загиблим бійцям. Згідно з програмою «Турбота», з бюджету столиці планують виділити компенсації на ці цілі в розмірі 10 тисяч гривень кожній родині. Проте, за словами родичів загиблих, цих коштів буде замало. Віталій Кличко дав доручення голові Департаменту соціальної політики Юрію Крикунову розробити проект рішення, яким би допомога сім’ям встановлювалася на рівні ринкових цін, та внести його на розгляд Київради під час коригування столичного бюджету на 2016 рік.

Віталій Кличко зауважив, що щорічна компенсація сім’ям загиблих у розмірі 2,5 тис гривень – дуже мала сума, особливо для тих матерів, які залишилися виховувати дітей самотужки. Тому, переконаний Кличко, столична влада повинна переглянути суму цієї компенсації. “Я впевнений, що нам потрібно провести консультації з бюджетною комісією та винести питання на обговорення, щоб значно збільшити таку грошову допомогу родинам загиблих героїв”, – наголосив мер. У свою чергу, столична влада робить сьогодні все, підкреслив Кличко, аби пом’якшити фінансове навантаження на соціально незахищених киян.

Віталій Кличко зазначив, що запросить на наступну зустріч з родинами віце-прем’єра Павла Розенка, щоб той доніс і позицію та плани уряду щодо підтримки сімей героїв, загиблих в АТО. Оскільки чимало питань, які порушували родини, в компетенції центральної влади.

Читайте також:

Для мешканців багатоповерхівок відкрили сайт з порадами

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *