Україна підписала Угоду про зону вільної торгівлі з Канадою

11 липня Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів та Міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд підписали Угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою. Про це повідомляє Урядовий портал.

Переговори між урядами Канади та України щодо лібералізації двосторонньої торгівлі велися ще з 2009 року, і минулого року переговорній групі від Уряду України на чолі з заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі – Торговим представником України Наталією Микольською вдалося довести справу до кінця. Після шести раундів переговорів 14 липня 2015 року переговори було завершено, а текст Угоди – парафовано. Після підписання для набрання чинності Угода також потребує ратифікації парламентами обох країн.

“Угода з Канадою є першою угодою з країною північноамериканського регіону, що охоплює ринок такого масштабу, – зазначив Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів. – Угода України з Канадою є додатковим фактором включення України в глобальний ланцюг виробництва товарів з доданою вартістю у  контексті укладання майбутньої Угоди про ЗВТ між Канадою та ЄС”.

Угода дозволить диверсифікувати торгові потоки з України та залучити канадські інвестиції в Україну. Тепер український бізнес зможе скористатися безмитним доступом на новий ринок. Крім того, українські підприємці отримають підтримку у виході на канадський ринок, зокрема через проект CUTIS (CanadaUkraine Trade and InvestmentSupport project).

Читайте також: Про що звітуватимуть партії

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *