Що буде з авторинком після зниження акцизу

Провідні оператори поділилися своїми прогнозами щодо вітчизняного автомобільного ринку, повідомляють fakty.ua.

Заступник голови правління АТ Корпорація УкрАвто Вахтанг Васадзе вважає, що підписаний Президентом Законопроект №3251 вплине на обсяги ринку нових автомобілів. На його думку, це обумовлено активною PR-кампанією нової законодавчої ініціативи.

З такою оцінкою не погоджується голова правління Рено Україна Яна Міненко. Зокрема, вона повідомила, що ринок у червні виявився нижче її очікувань.  До травня він щомісяця зростав приблизно на 50% до минулого року, а в червні зріс лише на 40%. Тобто – позитивна динаміка до минулого року, але темп знизився. Приватні клієнти причаїлися, і їх частка в продажах впала, в той час як юридичні особи продовжували купувати авто. Трафік у автосалонах в червні був навіть нижче рівня травня, чого не траплялося в попередні роки. Все це підтверджує негативний вплив Закону №3251 на ринок нових авто.

Дуже схоже оцінює ситуацію генеральний директор компанії Єврокар Марина Яковлєва. Зокрема, вона вважає, що насправді ринок уповільнює своє зростання: якщо за підсумками п’яти місяців динаміка зростання ринку склала 56%, то за підсумками шести місяців – 52%. Безумовно, наявність подібного закону і очікування його підписання вплинули на споживчу поведінку, хоча коментарі багатьох експертів спростовують міф про те, що пригнані б/в машини стануть істотно дешевше б/в автомобілів на внутрішньому ринку. Звичайно, за умови, що ці б/в машини будуть імпортуватися за всіма правилами, передбаченими в Законі, а не за сірими схемами. Насправді, зростання ринку зараз суттєво підтримують корпоративні закупівлі. І це підтверджує структура продажів лідерів ринку за категоріями клієнтів.

Протилежну цій думку має гендиректор компанії АВТ Баварія Олександр Тимофєєв. Він зазначає, що зростання продажів нових авто пов’язане з зародженням нової економіки, яка досі була непритаманна нашій державі.

Читайте також: Президент підписав закон про вживані авто

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *