Україна та Німеччина продовжать науково-технічну співпрацю

Між Україною та Німеччиною підписано протокол про продовження науково-технічного співробітництва до 2018 року. Підписання відбулося в рамках робочого засідання двосторонньої комісії з науково-технічного співробітництва між Україною та Німеччиною, яке відбулося 13 липня у науково-технічному парку Адлерсхоф у Берліні. Про це повідомляє Урядовий портал.

«Підписання спільного протоколу є частиною нормальної та системної роботи двосторонньої комісії з науково-технічного співробітництва між нашими країнами. Протокол визначає порядок нашої взаємодії та конкретизує процедури та терміни відбору спільних наукових проектів, які фінансуються за кошти українського та німецького урядів», – пояснив заступник Міністра освіти і науки України та співголова комісії з науково-технічного співробітництва Максим Стріха.

Протокол передбачає, що 60% коштів, передбачених на фінансування двосторонніх проектів, буде направлятися на фінансування традиційних проектів, а 40% – на фінансування проектів, які передбачають структурні зміни у системі організації наукових досліджень. Окрім того, протоколом передбачено залучення до оцінки наукових проектів фахівців з Німецької служби академічних обмінів (DAAD), а також визначено, що наступна робоча зустріч комісії відбудеться у Києві у 2018 році.

Читайте також: Нацбанк посилив умови відтоку капіталу з України

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *