Рекомендації українцям у зв’язку з терористичними актами у Франції

МЗС звертається до громадян України:

“У зв’язку зі скоєнням 14 липня 2016 року терористичного акту під час святкування національного свята Франції у Ніцці звертаємось до всіх громадян, які перебувають у цьому місті, виконувати розпорядження компетентних органів Французької Республіки та не залишати приміщень, у яких ви перебуваєте, без нагальної необхідності.

Повідомляємо, що вище державне керівництво Французької Республіки має намір продовжити на наступні три місяці дію надзвичайного стану на всій території континентальної Франції та острові Корсика, що мав завершитися 26 липня ц.р. Очікується, що відповідний закон буде ухвалений у вівторок, 19 липня ц.р.

Режим надзвичайного стану передбачає посилений прикордонний та митний контроль на всіх кордонах Франції, певні обмеження прав і свобод громадян у частині проведення масових зібрань та відвідання окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків. Водночас Шенгенське законодавство продовжує діяти без обмежень на території Франції.

З огляду на вказане, МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздку до Франції, мати при собі, разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в’їзду до цієї країни (віза, посвідка на проживання тощо), підтвердження мети перебування у Франції.

Громадянам України на території Франції рекомендується виявляти підвищену пильність та обачність під час відвідання місць релігійного культу, відомих історичних пам’яток, місць масового скупчення людей, чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України у Франції за номером телефону: +33-143-06-07-37, e-mail: emb_fr@mfa.gov.ua, або на цілодобову гарячу лінію МЗС України: +38-044-238-16-57, e-mail: cons_or@mfa.gov.ua.  Упродовж найближчих декількох днів діятиме додаткова гарячі лінія МЗС +38-044-238-17-77 для отримання повідомлень про громадян, які постраждали у Ніцці”.

Читайте також: Мета терористів – показати, що вчорашнього світу вже не існує – Геращенко

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *