Як штрафуватимуть за порушення на залізничних переїздах

Національна поліція України нагадує водіям, що здійснювати переїзд через залізничні колії можна тільки на спеціальних залізничних переїздах. Про це повідомляє Юрліга.

Наближаючись до переїзду та продовжуючи шлях зразу після нього, варто керуватися вказівками та сигналами чергового з переїзду, положенням шлагбаума, світловою і звуковою сигналізацією, дорожніми знаками та розміткою. Також необхідно переконатися, що не їде потяг.

Якщо перед переїздом немає розмітки чи дорожніх знаків, які визначають кількість смуг руху, то автівкам можна рухатись лише в один ряд.

Забороняється рух через переїзд у таких випадках:

якщо черговий з переїзду дає сигнал заборони руху – стоїть спиною чи грудьми з піднятим догори жезлом, червоним ліхтариком чи прапорцем або з витягнутими у боки руками;

шлагбаум опущено чи він починає опускатися;

увімкнено сигнал світлофора чи звуковий сигнал, який забороняє рух;

за переїздом утворено затор, який примусить водія зупинитися посеред переїзду;

до переїзду у межах видимості наближається потяг, локомотив або дрезина.

Також заборонено самотужки відкривати шлагбаум та об’їжджати авто, які стоять попереду.

За недотримання цих вимог передбачається штраф у 340 гривень.За  в’їзд на переїзд у випадках, коли шлагбаум опущено, увімкнено сигнал світлофора чи звуковий сигнал, який забороняє рух, коли наближається потяг або жестом забороняє рух черговий, на порушника накладається штраф у розмірі 850 гривень з вилученням транспортного засобу або без нього, або позбавлення водійських прав терміном від шести місяців до року, або адмінарешт на 7-10 діб.

Читайте також: Коли стануть відомі результати Фонду енергоефективності

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *