Гройсман звітує про зустріч з міськими головами

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розповів на своїй сторінці у facebook про зустріч із міськими головами.

“Щойно мав зустріч з міськими головами. Такі зустрічі, коли прем’єр, міністри і міські голови сідають за один круглий стіл і обговорюють існуючі проблеми, на жаль, раніше були рідкістю. І це неправильно, бо ми усі маємо об’єднувати зусилля і спільно вирішувати проблеми наших громадян. Тепер такі зустрічі будуть регулярними.

Після запровадження фінансової децентралізації на місцях з’явились серйозні ресурси. Бюджети розвитку багатьох міст з 2014 року зросли практично вдвічі. І це дозволяє органам місцевого самоврядування вирішувати актуальні для громад проблеми, які не вирішувались роками: ремонт шкіл і садочків, доріг і тротуарів, переобладнання ФАПів і амбулаторій. Активно брати участь у тому, що я називаю капітальним ремонтом країни – у модернізації місцевої інфраструктури.

Сьогодні ми зокрема говорили про енергоефективність. Я можу говорити з міськими головами відверто і на рівних, бо, як кажуть, колишніх мерів не буває. Тому я прямо говорив сьогодні колегам про те, що вважаю неприйнятною позицію тих органів місцевого самоврядування, які йдуть на поводу у популістів. І замість того, щоб реально вирішувати питання енергоефективності і скорочення споживання газу і забезпечувати належні умови для отримання субсидій тими членами громад, які потребують соціального захисту, приймають декларативні і нічим не підкріплені рішення про так званий мораторій на підвищення тарифів.

Завдяки заходам по енергоефективності скорочення споживання енергоносіїв на одне домогосподарство зменшення рахунку на оплату комунальних послуг можливо майже вдвічі. І саме на таких кроках органи місцевого самоврядування мають зосередити свої зусилля, використовуючи ті нові можливості, які вони отримали внаслідок децентралізації. І тоді ми спільно змінимо країну”, – звітував Глава Уряду.

Читайте також: За місяць українській бізнес зміниться в кращий бік – Гройсман

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *