Як не стати жертвою “угону” авто

Національна поліція України дає поради власникам автівок. Щоб зменшити ризик “угону” транспортного засобу, варто пам’ятати про деякі принципи.

По-перше, не варто залишати машину без нагляду на парковках, які не охороняютья, навіть на короткий час. При залишенні автомобіля навіть на охоронюваній стоянці або в гаражі необхідно задіяти всі протиугінні засоби. Не залишайте в салоні автомобіля на видному місці коштовних речей, які можуть привернути увагу злочинців, також завжди беріть документи із авто з собою.

По-друге, обладнайте автомобілі як електронними, так і механічними пристроями проти викрадення.

По-третє, не залишайте авто на тривале зберігання в гаражі, не обладнаному надійними замками, що запобігають зріз петель воріт.

Якщо ви віддали своє авто на ремонт, не залишайте ключ від замка запалювання на СТО або у малознайомих осіб, що займаються приватним ремонтом автомобілів.

Не саджайте в салон випадкових пасажирів та ніколи не показуйте місця встановлення пристроїв проти викрадення й «секреток».

Якщо ваш автомобіль викрали, не гайте час на самостійний розшук, терміново дзвоніть в поліцію.

Ставити автомобіль на стоянку треба в добре освітленому й, бажано, людному місці.

Виробіть у собі звичку, виходячи з автомобіля навіть на кілька секунд, щоб протерти скло, дістати щось із багажника, обов’язково виймати ключі із замка запалювання, тим більше, коли в машині сидять сторонні люди.

Також звичкою повинно стати закривання дверей на ключ, навіть коли відходиш від машини на кілька метрів.

Читайте також: Як захистити себе від телефонних шахраїв

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *