Система електронного декларування запрацює 15 серпня

Система подачі і оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, почне працювати в два етапи. Про це повідомляє Юрліга.

Відповідне рішення № 2 було прийнято Національним агентством з питань запобігання корупції 10 червня 2016 року.

Перший етап стартує з 00:00 15 серпня 2016 року для:

  • щорічних декларацій 2015 року посадових осіб, які за станом на 15 серпня 2016 року займають відповідно до статті 50 Закону «Про запобігання корупції” відповідальне і особливо відповідальне становище. Декларації подаються протягом 60 календарних днів;
  • декларації осіб, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, посадових осіб, які 15 серпня 2016 або пізніше припиняють службу, і на день припинення займають відповідно до статті 50 Закону відповідальне і особливо відповідальне становище;
  • повідомлень про суттєві зміни в майновому стані посадових осіб, які на 15 серпня 2016 і пізніше займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Другий етап починається з 00:00 1 січня 2017 року для всіх інших суб’єктів декларування та декларацій (повідомлень), передбачених Законом.

Декларації (повідомлення) подаються шляхом заповнення відповідних форм на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з використанням програмних засобів Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Декларації, які не вказані для подачі на першому етапі, подаються за формою і в порядку, встановленими Законом «Про засади запобігання і протидії корупції», до 1 січня 2017 року.

Читайте також: До 1 серпня ще можна задекларувати доходи

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *