Зміни в українській середній освіті

Створення опорних шкіл на місцях, придбання шкільних автобусів та реалізація соціального проекту щодо забезпечення комп’ютерами шкіл України обговорили на нараді з керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій, що відбулася в Міністерстві освіти і науки під головуванням Лілії Гриневич. Про це повідомляє Урядовий портал.

18 серпня відбудеться Всеукраїнська серпнева конференція, на якій презентують Концепцію нової української школи.

З цим документом можуть ознайомитися усі охочі, також можна висловити свої пропозиції щодо нього. У концепції зібрані основні засади реформування середньої освіти, які міститься у проекті закону «Про освіту».

«Положення про школу розсіяно по всіх розділах закону, і ми вирішили зробити концептуальний документ, який сприйматиметься легко всіма. Він у популярній формі віддзеркалює те, що написано в проекті закону, який знаходиться в Парламенті, – пояснила Лілія Гриневич – Нам важливо донести до всіх той план побудови нової української школи, яка буде безпечною і дружньою до дитини та давати якісну освіту».

Як зазначає Міністр, особливої уваги з боку освітян потребує питання оновлення програм початкової школи, над яким сьогодні працює Міносвіти. Оновлені програми розглядатимуться колегією МОН 4 серпня. Після затвердження Колегією, до програм будуть надані методичні рекомендації до навчально-виховного процесу в початковій школі, а також суттєво оновлені вимоги до оцінювання навчальних досягнень учнів.

Читайте також: З 2017 скасовується кандидатський ступінь

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *