Подивитися декларації чиновників можна буде онлайн

Національне агентство з питань попередження корупції рішенням від 10 червня 2016 року № 3 затвердив Порядок формування, ведення та опублікування (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Про це повідомляє Юрліга.

Реєстр формується, ведеться і публікується на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

До Реєстру включаються електронні декларації, які подаються відповідно до статті 45 Закону «Про запобігання корупції”, повідомлення про істотні зміни в майновий стан і виправлені декларації. Вони подаються шляхом заповнення електронних форм відповідних документів на веб-сайті Реєстру в персональному електронному кабінеті після реєстрації в Реєстрі.

Реєстрація в Реєстрі здійснюється з використанням особистого ключа і посиленого сертифікату відкритого ключа електронного цифрового підпису (ЕЦП) або шляхом застосування електронних систем дистанційного ідентифікації, що використовують бази клієнтських даних банків (BankID). При реєстрації вказується адреса електронної пошти, який буде використовуватися для направлення повідомлень.

Електронні декларації подаються:

1) щорічна – з 00:00 1 січня до 00:00 1 квітня року, наступного за звітним; охоплює звітний рік (з 1 січня по 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, і містить інформацію станом на 31 грудня звітного року;

2) декларація про припинення діяльності – не пізніше дня припинення; якщо припинення функцій відбулося з ініціативи роботодавця – не пізніше 20 робочих днів з дня, коли суб’єкт декларування дізнався або повинен був дізнатися про таке припинення;

3) декларація чиновника, який припинив діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подається до 00:00 1 квітня року, наступного за звітним роком, в якому була припинена діяльність; охоплює звітний рік (період з 1 січня по 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, і містить інформацію станом на 31 грудня звітного року;

4) декларація претендента на заняття певних посад – до призначення або обрання і охоплює звітний рік (період з 1 січня по 31 грудня включно), що передує року, в якому особа подала заяву на зайняття посади (участь в конкурсі), якщо інше не передбачено законодавством , і містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Нацагентство забезпечує відкритий цілодобовий доступ до публічної частини Реєстру, який передбачає можливість пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування інформації, отримання (завантаження) документів в поширених форматах даних, в тому числі в форматах JSON, XML, PDF, HTML і т. д.

Читайте також: Пропонується призупинити недоторканість усіх нардепів

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *