Уряд врегулював отримання посвідки на проживання іноземними студентами

Уряд врегулював деякі питання оформлення іноземцям та особам без громадянства дозволу на проживання в Україні. Про це повідомляє Юрліга.

Постановою Кабміну від 22 липня № 453 внесено зміни до Порядку оформлення, виготовлення і видачі посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання.

Передбачено уточнення терміну і підстав для видачі посвідки на тимчасове проживання іноземним студентам, які прибули в Україну на навчання, – вид на проживання буде видаватися на період навчання на підставі наказів навчального закладу про зарахування іноземця на навчання і про встановлення періодів навчання.

Також визначені терміни для обміну посвідки на проживання на підставі зміни особистих даних іноземця. Зазначені терміни збільшені для іноземців у разі, якщо зміна їх особистих даних тягне за собою обмін паспорта іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства. Документи на обмін подаються не пізніш як через місяць після отримання нового документа.

Передбачено також механізм прийняття уповноваженими посадовими особами ДМС рішень про скасування дозволів на проживання і виконання таких рішень, а також вилучення недійсних (скасованих або втрачених) посвідок на постійне або тимчасове проживання разі їх виявлення в пункті пропуску через держкордон.

Так, особа, щодо якої прийнято рішення про скасування дозволу на проживання, має здати цей документ, знятися з реєстрації місця проживання та виїхати за межі України протягом місяця з дня отримання копії такого рішення (або протягом місяця з дня звільнення від відбування покарання ). При цьому відмітка про видачу посвідки в паспортному документі іноземця або документ, що засвідчує особистість без громадянства, анулюється (вкладний талон вилучається). Вид на проживання, який ця особи не здали, підлягає вилученню. Якщо такий документ виявлений в пункті пропуску через державний кордон, він вилучається посадовою особою Держприкордонслужби і протягом 10 робочих днів направляється для знищення за місцем видачі.

Про втрату посвідки на проживання іноземець / особа без громадянства або приймаюча сторона зобов’язані негайно повідомити орган Національної поліції за місцем його втрати і територіальному органу або підрозділу ДМС за місцем видачі Такий вид на проживання визнається недійсним і в разі його вилучення підлягає знищенню.

Читайте також: Відтепер декларацію про відходи можна подати онлайн

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *