Наскільки надійною буде боротьба з плагіатом в Україні?

До початку вересня цього року МОН запустить тестову версію Національного репозиторію академічних текстів та почне завантажувати туди роботи. Про це повідомляє Юрліга.

Завдяки партнерству за Mictosoft Ukraine вартість розробки програмного забезпечення склала 180 тис. грн. Після створення МОН платитиме по 20 тис. грн. щомісяця на допрацювання та використання репозиторію, але вищі навчальні заклади та наукові установи користуватимуться ним безкоштовно.

Метою створення цього програмного забезпечення є упорядкування єдиної бази наукових текстів, щоб антиплагіатні програми мали змогу їх перевіряти.

Між МОН та Microsoft Ukraine підписано додаткову угоду, відповідно до якої гарантується надійність репозиторію на 99,9%.

Усі дисертації, які захищались після 2014 року, вже є онлайн на сайтах університетів. Наукові статті будуть завантажені в єдину базу, але прочитати їх онлайн буде неможливо. Так само із бакалаврськими та магістерськими роботами: їх можна буде перевірити на антиплагіат, але не прочитати у вільному доступі.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *