Топ продуктів, які викликають головний біль

Виявляється, головний біль є результатом не тільки недосипання, перевтоми чи погодних змін, а й неправильного харчування. Які продукти викликають його? Розповідають fakty.ictv.

1.Червоне вино. 

У великій кількості будь-який алкоголь здатен спровокувати біль у голові, але медики з’ясували, що червоне вино містить ферменти, які надмірно збуджують нервові закінчення. Саме тому мігрень від червоного вина може виникнути навіть від невеликої його кількості.

2. Кофеїн.

Якщо у Вас часто болить голова, зверніть уваги на кількість випитих чашок кави. Виявляється, що кофеїн є сильним сечогінним засобом, тому він сприяє зневодненню організму, що також провокує виникнення головного болю.

3. Деякі сорти сиру

У сирах Горгонзола, Камамбер і Чеддер міститься тирамін – речовина, яка утворюється при руйнуванні білків і здатна провокувати мігрені.

4. Напівфабрикати.

Хот-доги, шинка, ковбаса з магазинів – усе це містить нітрат натрію. Його додають, щоб продукт довше не псувався. І якщо ковбасі нітрат натрію здатен подовжити життя, то людині – ледве не навпаки. Він може спричинити біохімічні зміни мозку і викликати головний біль.

5. Банани, шоколад та горішки. 

Дивно, але продукти, які вважаються корисними для підвищення розумової активності, також можуть спричинити біль у голові. Звісно, це не означає, що не можна вживати продукти з цього списку, але якщо Ви страждаєте частими мігренями, медики радять вести особливий щоденник. При появі симптомів мігрені або іншого головного болю записуйте в блокнот ті продукти, які ви використали раніше.

 

 

 

 

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *