Оператор телекомунікацій надавав послуги “Міністерству інформації ЛНР”

Співробітники Служби безпеки України викрили у Києві механізм надання керівниками одного з операторів телекомунікацій магістральних каналів зв’язку в користування представникам т.зв. Министерства связи “ЛНР”. Про це повідомляє СБУ.

Співробітники Служби безпеки України зафіксували передачу приватній особі у безоплатне користування сегменту мережі оператора, яка залишилася на тимчасово окупованій терористами  території Луганщини. Цей чоловік виявився керівником незаконного оператора стільникового зв’язку терористів “Луганські комунікації”.

“Саме “Лугаком” використовував волоконно-оптичні лінії зв’язку для власних потреб. Співробітники спецслужби встановили, що управління сегментом мережі у т.зв. “ЛНР” здійснювалося з техмайданчика українського оператора.

Під час обшуків у офісах оператора в Києві та Харкові та за місцем проживання топ-менеджерів правоохоронці виявили оригінали договорів, які підтверджують домовленості керівництва української телекомкомпанії із представниками незаконного оператора стільникового зв’язку “Лугакома”. У  них, зокрема, “прописані” зобов’язання із  безперебійного функціонування мережевого обладнання та охорони технічних приміщень. У зловмисників також вилучено понад 320 тисяч доларів США, один мільйон гривень та понад п’ять кілограмів золота у злитках.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110  та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *