Відсьогодні система ProZorro стала обов’язковою

З 1 серпня усі державні тендери в Україні будуть проводитись винятково в електронній системі ProZorro. З 1 квітня 2016 року усі надпорогові тендери (від 200 тис для товарів і послуг і від 1,5 млн грн – для робіт) в ProZorro перевели центральні органи влади, великі держпідприємства і природні монополісти. Починаючи з 1 серпня ProZorro є обов’язковою також для місцевих органів влади, комунальних підприємств і інших організацій, які використовують кошти платників податків. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на своїй сторінці у facebook.

Повний перехід на електронну систему означає, що відтепер всі тендери, які перевищують порогові значення, повинні проводитись через ProZorro. Відбуватиметься це так:  державний замовник повинен завантажувати в ProZorro тендерні заявки, оголошуючи таким чином закупівлю. Далі він відповідає на питання постачальників і проводить в електронній системі аукціон чи іншу процедуру, передбачену Законом «Про публічні закупівлі». Після визначення переможця, замовник зобов’язаний також завантажити в систему текст договору з постачальником. А завдяки інтеграції з порталом Є-Data і проектом .007, віднедавна в ProZorro також можна відслідкувати ще й оплату договору, якщо вона здійснюється Державним казначейством.

Для допорогових закупівель (до 200 тис грн на товари та послуги і до 1,5 млн грн на роботи) використання системи ProZorro є добровільним.

«Система працювала в пілоті саме на допорогових закупівлях, і довела свою надзвичайну ефективність: за рік пілотного проекту в ProZorro сума економії склала більше мільярда гривень (загальна сума економії на сьогодні сягнула 2.6 млрд грн). Тому ми закликаємо всіх сумлінних державних замовників використовувати ProZorro ще і на допорогах. Це легко, зручно і вигідно», – підкреслив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

 

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *