З початку року до суду надійшло 10 справ щодо порушення прав журналістів

Протягом поточного року прокурорами прийнято рішення про направлення до суду 10 кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з перешкоджанням законні професійній діяльності журналістів. Про це повідомляють у ГПУ.

Генеральна прокуратура України направлено до суду обвинувальні акти у трьох кримінальних провадженнях щодо трьох колишніх працівників БМОП «Беркут», у тому числі і за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів «5 каналу».

Також прокурори направили до суду ще сім 7 проваджень зазначеної категорії, які розслідувались органами Національної поліції України за обвинуваченням осіб у вчиненні таких злочинів стосовно журналістів телеканалів «24», «НТН», «Ірта», ТРК «М-Студіо», Інтернет-видань «Житомир-інфо» та «Житомир.todаy», Інтернет-газети «Дорожній контроль», ТОВ «Інформаційне агентство Українська Медія Група». На даний момент суди розглянули три провадження. Винні притягнуті до кримінальної відповідальності.

Зокрема, за фактом насильства щодо журналіста «24 каналу», під час виконання ним своїх обов’язків, яке мало місце в середині січня поточного року у підземному переході станції метро «Дружби Народів», Печерським районним судом м. Києва засуджено громадянина та призначено покарання у вигляді одного року обмеження волі.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *