Українське громадянство Деканоїдзе оскаржують у суді

До Окружного адміністративного суду міста Києва 1 серпня 2016 року надійшов позов про визнання протиправним та скасування Указу Президента про прийняття в громадянство України громадянки Грузії Хатії Деканоїдзе. Про це повідомляє Юрліга.

Позивач просить прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити за нею провадження. У суді пояснили, що, відповідно до ч. 2 ст. 171-1 Кодексу адміністративного судочинства України, акти, дії чи бездіяльність Верховної Ради, Президента, Вищої ради юстиції, а також рішення, дії чи бездіяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України оскаржуються  Вищим адміністративним судом України.

Наразі Голова Національної поліції України має два громадянства, відповідно до норми закону України “Про громадянство”, яка дозволяє працювати іноземцям  два роки на державній службі зі збереженням обох паспортів. Зауважимо, що у липні цього року Хатія Деканоїдзе повідомила про те, що Грузія позбавляє її громадянства відповідно до законодавства країни.

“Кілька днів тому я дізналася, що в Грузії щодо мене запустили процес позбавлення громадянства – прийшла відповідна нотифікація. Згідно з грузинським законодавством, людина, яка працює в іноземній поліції, не може бути громадянином Грузії. Але подивимося, яка там буде аргументація, рішення поки що немає”, – заявила Деканоїдзе в інтерв’ю для видання Лівий берег.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *