Повітряні Сили гідно представили Україну на Міжнародному авіапоказі

У Румунії протягом 30-31 липня проходив щорічний міжнародний авіаційний показ “Bucharest International Air Show”. Захід було присвячено святкуванню 110-й річниці першого успішного польоту моноплана з двигуном румунського винахідника і  піонера авіації Траяна Вуя та 100-річниці створення першої ескадрильї винищувачів в Румунії. Про це повідомляє Урядовий портал.

Найкращі екіпажі румунської, чеської, іспанської та української авіації демонстрували свої професійні навички та можливості авіаційної техніки. Україна представляла у статичному та динамічному показі винищувачі Су-27 та Су-27УБ, а також військово-транспортний літаком Ан-26. Українську делегацію очолив начальник штабу – перший заступник командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Артур Артеменко.

За відгуками присутніх на авіаційному показі експертів та пересічних глядачів, українські льотчики під час практичних польотів поряд зі своїми закордонними колегами зуміли продемонструвати високу якість та професійне виконання фігур вищого пілотажу.

«Найголовніше, що дає участь в міжнародних авіапоказах – це демонстрація престижу держави України на міжнародній арені. Це також чудова нагода поспілкуватися із закордонними колегами, обмінятися досвідом, познайомитись із новинками авіаційної галузі. Під час таких міжнародних зустрічей кожна країна представляє свою авіаційну техніку. Під час нашого виступу завжди майорить український прапор. Позитивно, що Україну пізнають, як державу з великим авіаційним потенціалом. До нас вишикувалась ціла черга відвідувачів. Також міжнародний авіаційний показ “Bucharest International Air Show” відвідала велика кількість представників української діаспори. Вони висловили щирі слова подяки за героїзм і відданість рідній Батьківщині та передали фінансову допомогу пораненим воїнам, які знаходяться на лікуванні у київському військовому госпіталі», розповів військовий льотчик Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Олександр Оксанченко.

Як повідомлялося раніше, українську делегацію очолив начальник штабу – перший заступник командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Артур Артеменко.

 

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *