Голова Мінсоцполітики пропонує радикальне підвищення зарплат

Міністр соціальної політики Андрій Рева пропонує радикальне підвищення заробітних плат в Україні. Про це повідомляє Finance.UA.

“Міністерство соцполітики разом з Мінекономіки та Мінфіном, аналізуючи ситуацію, шукає додаткові резерви, щоб отримати ресурс для осучаснення пенсій. І я вважаю, що без радикального підвищення заробітної плати отримати цей додатковий ресурс неможливо. Тому ми зараз шукаємо інструментарій, щоб отримати легалізовану частину зарплати, з якої виплати ЄСВ зробили б можливим перерахунок пенсій тим, у кого вони залишаються на рівні до 2012 року”, – зауважив Міністр.

Як повідомляє Урядовий портал, Андрій Рева також наголосив на необхідності перерахунку пенсій, оскільки з 2012 року осучаснення пенсій для українців припинилося.

“З 2012 року осучаснення пенсій припинилося.Це означає, що тим, хто вийшов на пенсію до 2012 року фактично виплати заморозили. І люди, маючи чималий стаж роботи й гарний заробіток у свій час, отримують зараз не перераховані пенсії. У результаті того, що цей процес було призупинено, із 12,5 млн пенсіонерів – 7,5 млн мають розрахунковий базовий розмір пенсії менший за прожитковий мінімум”, – пояснив Міністр.

Як уже повідомлялось раніше, за словами Реви, підвищення тарифів було лише першим кроком реформування, а наступними мають стати збільшення пенсій та зарплат.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *