Топ-5 продуктів, що підвищують імунітет

Портал fakty.ictv опублікував список продуктів, які здатні покращити імунітет людини.

  1. Часник. Ця рослина сприяє відновленню організму після перевантажень і боротьбі зі стресом. Для зміцнення імунітету корисно їсти часник у свіжому вигляді – у вигляді черемші (пагони часнику) і зубчиками. Також можна додавати його до соусів, м’ясних страв та салатів,  або ж натирати їм тости.
  2. Імбир. Найчастіше імбир вживають у вигляді приправ до різних страв – його додають в суп або кашу, м’ясні страви, приправляють їм курку, додають до соусів. Імбирний чай  бореться з інфекціями і стимулює клітини на боротьбу з вірусами.
  3. Лимон. Покращення імунітету відбувається через високу концентрацію в лимоні вітаміну С. Однак пам’ятайте, що при термічній обробці корисні властивості лимону втрачаються, тому його не можна кидати до чаю. Натомість можна додати лимон до води, або ж з’їсти його з медом.
  4. Мед. Він має протизапальну, імуностимулюючу, ранозагоювальну та навіть антистресову дію. Корисно приймати натуральний мед вранці і перед сном.
  5. Кефір. Як не дивно, але цей кисломолочний продукт також підвищує імунітет. Кефірний грибок поліпшує травлення, а за рахунок кальцію і вітаміну D, він зміцнює кістки і допомагає кровотворенню, стимулює синтез захисних антитіл в крові і боротьбі вірусами.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *