Генпрокуратура направила до суду справу за привласнення 160 млн гривень

Генеральна прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт на особу, яка привласнила вклади фізичних осіб на суму понад 160 млн гривень. Про це повідомляють у ГПУ.

“За результатами проведення спеціального досудового розслідування Генеральною прокуратурою України затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням особи, яка будучи фактичним власником низки комерційних банків, упродовж 2009-2010 років, діючи за попередньою змовою групою осіб, організувала привласнення та заволодіння грошовими коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на загальну суму понад 160 млн грн.Також зазначена особа звинувачується у здійсненні замаху на розкрадання коштів Фонду в сумі понад 39 млн грн і заволодіння коштами Фонду в сумі майже 33 млн грн шляхом обману та у вчиненні легалізації (відмивання) доходів одержаних злочинним шляхом.Досудове розслідування здійснювалось Головним слідчим управлінням Служби безпеки України.Фондом гарантування вкладів фізичних осіб заявлено позов про стягнення шкоди завданої злочином”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно ГПУ скерувала до суду ще один обвинувальний акт за розкрадання коштів держмайна в особливо великих розмірах.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *