2 тис. доларів за паспорт моряка: викрито чергового хабарника

Співробітники Служби безпеки України викрили хабарництво начальника Маріупольської регіональної філії Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків. Про це повідомляють у СБУ.

Слідством встановлено, що керівник разом із підлеглим через фірму-посередника систематично отримували гроші за видачу “паспортів моряка”. Вони оформлювали документи без проведення необхідної підготовки та перевірки якості навчання кандидатів. На додачу до паспорта хабарник забезпечував моряків формальним успішним складанням кваліфікаційних іспитів.

“Співробітники спецслужби задокументували видачу незаконних документів понад 250-ти майбутнім морякам. Залежно від ситуації розмір хабара складав 1,5-2 тисячі доларів США. За попередніми оцінками чиновники заробляли в середньому сто сорок тисяч американських доларів на місяць. Правоохоронці “взяли” комерсанта-посередника в офісі під час отримання майже 1,5 тисячі доларів від чергового кандидата. Начальника філії та старшого спеціаліста інспекції оперативники СБ України затримали на робочих місцях після оформлення неправомірних документів на ім’я цього моряка. Під час обшуків в офісах фірми посередника та службових кабінетах чиновників правоохоронці вилучили незаконно оформлені пакети документів та “чорну бухгалтерію”, яка доводить систематичне отримання грошей від претендентів на видачу паспорта. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України”, — йдеться в повідомленні Служби безпеки.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *