Неприємні сюрпризи при ввезенні авто з Європи: що варто знати

Чинний з 1 серпня закон щодо ввезення авто, які були у використанні, має чимало тонкощів, що ускладнюють цю процедуру. Про це повідомляє Finance.UA.

За даними найбільшого авторинку в Івано-Франківську, перед початком ввезення дешевих авто продавці знизили ціни в середньому на $300-500.

«Значно опускати не поспішають – всі розуміють: процес не швидкий. Знайомі «гонщики» вже тримають машини на кордоні з Польщею (в основному авто об’ємом до 1,5 л, на них мито буде всього $ 300-400)», – говорить регіональний представник avtobazar.ua в Івано-Франківську Марія Даниленко.

Якою буде доля цих автівок, стане ясно за пару тижнів. «Гонщики» зі стажем можуть шукати клієнтів в Україні, щоб ті завозили авто власноруч.

Глава Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко зауважив, що підвищеної активності на кордоні поки що немає. За його словами, навіть коли українці потягнуться за дешевими авто, на них чекають деякі складнощі від Державної фіскальної служби.

Заступник голови ДФС Мирослав Продан дав роз’яснення важливого моменту: для зниження акцизу потрібно мати сертифікат походження, щоб уникнути ввезення машин з РФ.

«І щоб ввезти, наприклад, з Польщі, «Мерседес», потрібно їхати в Німеччину і брати в їх Торгово-промисловій палаті цей сертифікат. Інакше під час розмитнення в Україні будуть неприємності», – пояснив Назаренко.

Складнощі виникають і з машинами, що є дорожчими $10 тис. – доведеться пояснити, звідки взялися гроші. Згідно із законом, вивозити готівкою понад $10 тис. можна, та й з меншою сумою придбати автомобіль навряд чи вийде.

Зростання продажів експерти прогнозують у вересні, коли продавці й покупці налагодять схеми.

«У серпні будуть перші поставки, відпрацюють нюанси, логістику. Тим більше літо – не найкращий сезон для ринку б/у авто», – вважає керівник компанії AUTO-Consulting Олег Омельницький.

Ознайомитися із переліком авто, на які не поширюється зниження податку Ви можете в матеріалі “У ДФС розповіли, на які авто не поширюється зниження акцизного податку”.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *