Міністерство соціальної політики заявило про ведення інформаційної війни

Міністерство соціальної політики заявило про поширення недостовірної інформації рядом ЗМІ проти свого відомства. Мова йде про новини щодо скасування державної підтримки на догляд за дитиною.

У Міністерстві стверджують, що уся інформація про скасування держвиплат батькам дітей, менших за три роки, є дворічної давнини і зараз вже не актуальна.

Мінсоцполітики нагадує, що Законом України „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” з 1 липня 2014 року змінено механізм у призначенні допомоги при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, зокрема, ці два види допомоги було об’єднано в один – допомогу при народженні дитини. При цьому розмір допомоги було підвищено на 10320 грн та зафіксовано, тобто виплачується вона в однаковому розмірі – незалежно від кількості народжених дітей у сім’ї.

Таким чином, родини, в яких народилися діти після 30 червня 2014 року мають отримувати допомогу при народжені дитини у розмірі 41 280 грн. При цьому виплата допомоги здійснюється одноразово у розмірі 10 320 гривень, а щомісячна виплата допомоги проводиться на протязі 36 місяців (по 860 гривень). До того ж на протязі 3 років держава страхує кожного отримувача допомоги, і цей період догляду їм зараховується до трудового стажу.

Необхідно зазначити, що особам, які на 30 червня 2014 року мали право на отримання допомоги при народженні дитини у розмірі, встановленому на першу дитину, після досягнення дитиною двох років на наступні 12 місяців призначається допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку у розмірі 130 гривень.

Станом на 1 липня 2016 року допомогу при народженні дитини отримують 1,2 млн громадян на 1,3 млн дітей. Допомогу по догляду за дитиною до 3 річного віку отримують 163 тисячі осіб.

На офіційній сторінці відомства у facebook поширення фейкових новин коментують так:

“У медійний простір стався викид, м’яко кажучи, “свіжої” інформації дворічної давнини. Схоже, інформаційна війна проти Уряду та Міністерства соціальної політики продовжується. Нижче за посиланням текст розповсюджених “темників”, що розійшовся по декотрих ЗМІ та ро’зяснення від Місоцполітики”.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *