СБУ попередила розкрадання держкоштів у особливо великих розмірах

Співробітники Служби безпеки України попередили на Донеччині розтрату коштів державним підприємством при проведенні закупівель.

Підприємство, що займається розробкою надр, вирішило здійснити закупівлю необхідних матеріалів та сировини на суму понад чотирнадцять мільйонів гривень. За результатами торгів тендерний комітет визнав переможцями два приватних підприємства.

“Правоохоронці під час перевірки встановили, що комерсанти не надали до конкурсного комітету необхідну документацію про відповідність кваліфікаційним умовам тендеру. Бізнесмени також офіційно не підтвердили якість товарів та їх походження, що є підставою для відхилення пропозицій. Для недопущення нанесення економічної шкоди державі СБ України проінформувала керівництво державного підприємства про порушення під час проведення торгів та неприпустимість укладання договорів із комерційними структурами. У результаті комітет з конкурсних торгів скасував рішення про визнання цих фірм переможцями торгів. Служба безпеки України та відповідні контролюючі органи підсилили контроль за процедурою проведення тендерів на держпідприємстві”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у липні СБ України спільно з Держслужбою фінансового моніторингу та поліцією припинили діяльність конвертаційного центру, який протягом 2014-2016 вивів у “тінь” понад один мільярд гривень

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *