МОЗ може звільнити лікарів бригад швидкої допомоги

Бригади швидкої допомоги можуть залишитися без лікарів, натомість їхнє місце займуть фельдшери без вищої освіти. Про це повідомляють Finance.UA.

За попередньою інформацією, в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун обговорила це питання на нараді. Вона є прихильницею введення парамедиків і вважає, що вони мають замінити лікарів у бригадах невідкладної допомоги.

Також обговорювалося скорочення медичних бригад: замість лікаря, фельдшера, санітара (останній є у бригаді не завжди) та водія залишити лише одного фельдшера та санінструктора-водія. Таким чином, бригада невідкладної допомоги скоротиться до двох осіб.

“Якщо зважаться на це, ми влаштуємо страйк і підемо до Києва відстоювати свої права, – висловлює обурення голова Незалежної профспілки працівників швидкої медичної допомоги Запоріжжя Анатолій Сидоренко. – Вони збираються повністю ламати систему роботи. Зараз головне завдання екстреної медичної допомоги – привезти до пацієнта лікаря. Лікар ставить діагноз і надає першу допомогу. МОЗ же пропонує впровадити американський досвід – якнайшвидше доставляти пацієнта до лікаря. Але Україна – не США, і в нас зовсім інша ситуація в охороні здоров’я”.

Офіційного підтвердження інформації про заміну лікарів на фельдшерів на сайті МОЗ поки що немає.

Зауважимо, що в межах реформи медичної системи планується відкриття кол-центру для надання невідкладних консультацій лікаря телефоном. Це дозволить отримати консультацію лікаря без виклику швидкої у тих випадках, коли це можливо.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *