Сигарети можуть зникнути з вітрин українських магазинів

Нардеп Олена Масоріна відповідним законопроектом запропонувала змінити правила продажу сигарет в Україні. Про це повідомляє Finance.UA.

Згідно із законопроектом, вартість ліцензії на продаж тютюнових виробів може подорожчати утричі. Також можуть бути ліквідовані кіоски. Крім того, пропонується змінити вигляд розкладки тютюнових виробів, щоб їх не було видно дітям та особам, які не курять. Тобто, вид вітрин зміниться таким чином, що сигарет взагалі не буде видно.

“Тютюнові вироби повинні бути розміщені таким чином, щоб залишатися невидимими для громадськості за межами місць торгівлі, в тому числі і спеціалізованих, доступ до яких буде заборонено особам, які не досягли 18 років”, – обґрунтовує свою позицію Олена Масоріна.

Якщо законопроект буде прийнято, великі торгові точки повинні будуть перейти до таких змін протягом року, а малі та середні – протягом трьох.

“Переобладнання точок продажу може бути досить дорогим. У зв’язку з цим власникам малого і середнього бізнесу зазвичай потрібно більше часу на пристосування до нового регулювання і можливості планування свого бізнесу заздалегідь”, – зазначає нардеп.

 

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *