За обличчями водіїв столиці слідкуватимуть спеціальні камери

До кінця року у Києві планується встановити дві тисячі камер, які зможуть фіксувати обличчя водія. Про це повідомляє Радіо 24.

Таки заходи безпеки вживатимуться у рамках проекту “Безпечна столиця”.

Керівник Kyiv Smart City Юрій Назаров розповів, що камерам допоможуть протистояти викрадачам транспортних засобів та покращать криміногенну ситуацію у місті.

Статистика поліції свідчить, що кожного місяця у Києві викрадають понад 150 авто. Назаров певен, що система фіксації в’їзду і виїзду з Києва дасть змогу перехопити викрадені машини та тримати під контролем транзитних трафік.

Номерні знаки транспорту будуть в автоматичному режимі звірятися з базою розшукуваних машин. Це дозволить поліції оперативно вживати заходів із затримання правопорушника.
Нагадаємо, що нещодавно збільшили штрафи за кермування у нетверезому вигляді. Якщо водія уперше спіймали за керуванням транспортного засобу у стані сп’яніння, йому загрожуватиме штраф у 10 200 гривень та позбавлення водійських прав на рік. Якщо спіймали вдруге протягом того ж або наступного року – 20 400 гривень штрафу і три роки без прав. Якщо порушення відбудеться знову впродовж 5 років – 40 800 штрафу і 10 років без прав.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *