Чого чекати українцям від оновленого Податкового кодексу

Міністерство фінансів оприлюднило проект нового реформованого Податкового кодексу. Про це повідомляє Finance.UA.

Згідно із проектом, на зміну податковій міліції прийде фінансова поліція, контролювати діяльність якої буде Міністерство фінансів. Також проект податкової реформи вводить поняття «електронний кабінет платника податків».

До Мінфіну переноситься база даних Державної фіскальної служби. Також Міністерство займатиметься адмініструванням податків, реєстрами відшкодування ПДВ, обліком платників податків. Проектом передбачається, що ДФС будуть надавати консультації в усній формі, а Мінфін в письмовій або електронній.

Ставку податку на прибуток (18%), акцизу на алкоголь і тютюнові вироби змінювати не планують. При цьому буде введена нова ставка податку на доходи фізосіб (ПДФО) – 10% від мінімальної заробітної плати для тих, хто займається індивідуальною діяльністю без реєстрації підприємцем.

Тобто, вводиться нова категорія платників податків – фізособи, які займаються індивідуальною діяльністю без реєстрації підприємцем з річним обсягом доходу до 250 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року. Також пропонується об’єднати два реєстри відшкодування ПДВ в один.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *