Мінінфраструктури готує нову Транспортну стратегію

Міністр інфраструктури Володимир Омелян готується представити проект Національної Транспортної стратегії у найближчі тижні. Про це повідомляють у Мінінфраструктури.

За словами Радника Міністра інфраструктури України Омеляна Олександра Клітіна, багато міжнародних фінансових організацій хочуть допомагати Україні, а тим більше в проведенні реформ, але для надання будь-якої допомоги необхідно визначитися в пріоритетах і напрямках, чому один проект важливіше іншого, забезпечити необхідну прозорість і підзвітність.

«Один з ключових наших спільних проектів за участю міжнародних партнерів – створення Національної транспортної стратегії, яка дасть поштовх для розвитку транспортної інфраструктури на наступних 15 років. Проект Національної Транспортної стратегії вже розроблений, він буде представлений Міністром інфраструктури для широкого обговорення та затвердження в найближчі тижні», – наголосила О.Клітіна.

Клітіна стверджує, що спільно з європейськими експертами розпочався аудит Міністерства та підзвітних йому служб.

«Оскільки робота Міністерства над реформами є масштабною, виникла ідея створення технічного офісу за підтримки ЄС та інших донорів. Технічний офіс підтримки реформ – це команда з 21 експерта, серед яких секторальні менеджери, юристи, IT фахівці, інвестиційні менеджери, PR-фахівці», – заявила Радник Міністра, – «Проекти Національної транспортної стратегії, аудиту Міністерства та технічного офісу підтримки реформ пов’язані воєдино – це все є підготовчим етапом адміністративної реформи. Експерти з технічного офісу згодом перейдуть в оновлену структуру Міністерства і працюватимуть над імплементацією Національної Транспортної Стратегії».

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *