У Волновасі викрито наркобізнес

Національна поліція України повідомила про затримання мешканця Волновахи, який вирощував наркотики.

Чоловік розвів наркоплантацію у себе просто на дачній дільниці. У власноруч зведеній теплиці він вирощував коноплю висотою 2-2,5 метри. Збагатитися за рахунок незаконних дій чоловікові завадили оперативники обласного главку поліції.

“Співробітники відділу управління кримінальної поліції ГУНП в Донецькій області отримали оперативну інформацію, що 45-річний мешканець Волновахи займається вирощуванням та продажем канабісу. Провівши всі необхідні слідчі дії, поліцейські отримали рішення суду на санкціонований обшук його дачної ділянки у Волноваському районі. І дійсно правоохоронці виявили, що на власній дачі чоловік облаштував теплицю, де вирощував не огірки та помідори, а коноплю. На момент приїзду оперативників там росли 28 кущів нарковмісних рослин, які перевищували ріст людини, доходячи до 2,5 метрів у висоті. За попередніми даними, з цього «врожаю» могли би вийти декілька кілограмів готової до вживання речовини, загальною вартістю близько 300 тисяч гривень2, – повідомляє поліція.

Зараз поліцейські перевіряють інформацію щодо того, що чоловік не лише вживав, а й продавав наркотики. Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років. Слідчі дії тривають.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *