Світовий банк незадоволений Україною

Старший менеджер портфеля проектів Світового банку в Україні Клавдія Максименко заявила про нездатність України освоїти надані їй кошти. Про це повідомляє Finance.UA.

«На донорських зустрічах ми бачимо, що з цими ж проблемами стикаються і Європейський банк реконструкції і розвитку, і Європейський інвестиційний банк, і KfW. Досвід реалізації аналогічних проектів в інших країнах показує, що їх можна реалізувати і в Україні, але практика, на жаль, переконує в зворотному », – заявила вона.

На думку пані Максименко, ці проблеми частково пов’язані з бюрократичною системою, яка замкнена у собі. Через це будь-які зміни в законодавстві вимагають багато часу та сил.

«Гнучкість у прийнятті рішень владою відсутня, а переговори, як правило, закінчуються переконанням народних депутатів в тому, що необхідні зміни не вплинуть на їх бізнес-інтереси», – зазначила Максименко.

Зауважимо, що навесні цього року Світовий банк зробив прогноз щодо інфляції в Україні. У Світовому банку прогнозують, що рівень інфляції в Україні у 2016 році становитиме 15%, а у 2017-му – 11%.

 

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *