Генпрокурори України та Ізраїлю провели ділову зустріч

15 серпня 2016 року у м. Єрусалим у рамках офіційного візиту відбулася зустріч Генерального прокурора України Юрія Луценка з Державним прокурором Держави Ізраїль Шаєм Ніцаном. Про це повідомляє Генпрокуратура на офіційній сторінці у facebook.

Юрій Луценко розповів колезі про стан реформування відомства, зокрема щодо очищення системи прокуратури, одним із інструментів якого є щорічна таємна перевірка доброчесності прокурорів, та повідомив про завдання та цілі Генеральної прокуратури України на 2016-2017 роки.

Також Луценко відзначив створення робочої групи внутрішньої безпеки з перевірки доброчесності працівників усіх ланок органів прокуратури. Основним завданням робочої групи стане співставлення рівня життя прокурора та легальних джерел доходів його сім’ї, зазначених у декларації.

З Ізраїльською стороною обговорено актуальні питання двосторонньої співпраці, зокрема щодо розслідувань злочинів, скоєних колишніми високопосадовцями України та їх оточенням. Було також досягнуто домовленості щодо прискорення опрацювання запитів про міжнародно-правову допомогу у кримінальних провадженнях.

У цьому контексті сторони відзначили важливість підписання Меморандуму про співробітництво між Генеральною прокуратурою України та Міністерством юстиції Держави Ізраїль, який надасть новий поштовх двосторонньому міжнародно-правовому співробітництву.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *