Відтепер офіцерами військкоматів можуть бути лише учасники АТО

Тимчасовий в.о. начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай повідомив, що відтепер офіцерські посади у військових комісаріатах зможуть посідати лише учасники АТО. Про це повідомляє Урядовий портал.

«Відповідно до рішення Генерального штабу комплектування посад військових комісарів здійснюється виключно військовослужбовцями – учасниками АТО. Що стосується інших офіцерських посад у військових комісаріатах, вони також комплектуються, як правило, учасниками АТО», – сказав генерал-майор Володимир Талалай.

Також він пояснив, що на прийняття такого рішення вплинула громадське обурення щодо діяльності військових комісаріатів у 2014-1015 роках.

Талалай зауважив, що офіцери, які не мають бойового досвіду, але бажають проходити службу у військових комісаріатах, можуть призначатися на такі посади, але лише після проходження військової служби в бойових бригадах терміном не менше 6 місяців.

«Перед відправкою в район проведення АТО такі офіцери, як і всі інші військовослужбовці, мають пройти в обов’язковому порядку півторамісячну підготовку», — сказав тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *