“Опалювальний сезон може бути зірваний” – Кличко

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що в разі заблокування рахунків теплокомунерго, опалювальний сезон може не розпочатися. Про це повідомляють у КМДА.

Мер зазначив, що закон, який би дозволив розблокувати рахунки компаній, був ветований. «Київенерго» у зв’язку з цим призупинило реалізацію міської програми зі встановлення будинкових лічильників тепла. Він нагадав, що лічильники дозволили б киянам контролювати фактично спожиту теплову енергію та економити понад 30 відсотків на сплаті за неї. Крім того, підкреслив Віталій Кличко, під питанням і заплановані ремонтні роботи тепломереж у столиці.

«Мало того, що в людей і так шок від нових тарифів, ще є й велика вірогідність того, що батареї взимку будуть холодними», – наголосив мер столиці. Він підкреслив, що влада не повинна допустити того, аби люди мерзли у власних домівках.

Зауважимо, що раніше про можливість зірвання опалювального сезону повідомив нардеп Березюк. Він аргументував свою думку тим, що в разі  неприйняття законопроекту №2706 (про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення), новий опалювальний сезон може і не розпочатися.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *