Голова селищної ради вимагав 500 000 і привласнення земель ветеранів АТО

У Рівному співробітники Служби безпеки України затримали на хабарі голову селищної ради. Здирник вимагав 500 тисяч гривень від підприємця за виділення йому 1,5 га землі (10 ділянок), які насправді були заплановані для передачі місцевій громаді та ветеранам АТО. Про це повідомляє СБУ.

Затримали правопорушника на автостоянці поблизу Рівненської

Співробітники СБ України затримали хабарника “на гарячому”, коли тому передавали усю суму, на автостоянці поблизу Рівненської облдержадміністрації.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів отримання хабарів зловмисником.

Зауважимо, що за останні два місяці факт хабарництва очільників сіл та селищ вже не перший. Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на хабарництві землевпорядника та голову однієї з сільських рад Бориспільського району Київщини. Посадовці вимагали сто тринадцять тисяч гривень від комерсанта за сприяння у прийнятті сільрадою рішення про надання дозвільної документації для розміщення автомийки та газової заправки.

Також у липні на Київщині затримали на хабарі в 300 тисяч євро та 10 тисяч доларів голову однієї з сільських рад Васильківського району Київщини. Разом зі своїм посередником, депутатом сільради, голова  вимагав гроші від представників агропромислового підприємства за довгострокову оренду 26 гектарів землі.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *