Експерти проаналізували виступи Порошенка

Незалежна аналітична платформа VoxUkraine провела контент-аналіз виступів Президента Петра Порошенка з березня 2015 по травень 2016 року. Про це повідомляють на сайті платформи.

Було проаналізовано всі виступи Президента англійською мовою, викладені на офіційному сайті до червня 2016-го. Дата першої промови — 16 березня 2015 року, останньої — 23 травня 2016-го. Загалом, це 30 виступів. З 19-ма із цих промов (63 %) Порошенко виступив перед журналістами й політиками інших країн (наприклад, під час закордонних візитів), а 11 — перед українською аудиторією (зокрема, у парламенті).

Так звана хмара найбільш повторюваних слів із виступів Президента:

Wordcloud1

“На основі статистичного аналізу текстів виступів Порошенка можна зробити кілька висновків. Тексти написані простою мовою, зрозумілою звичайному слухачеві. Однак виступи, адресовані зарубіжній аудиторії, більш складні. Це означає, що промови на міжнародних конференціях або як запрошеного оратора розраховані на аудиторію більш високого освітнього рівня. Меседжі для української та зарубіжної аудиторій схожі. У виступах перед українцями риторика Порошенка зміщується в ліву частину політичного спектра, а перед зарубіжними журналістами або політиками — трохи вправо з деякими варіаціями в динаміці за часом. Різниця в політичних позиціях пов’язана також із певними темами й ситуаціями. Наприклад, в економічних і соціальних питаннях Президент демонструє ліві позиції, а під час звинувачень у терактах вони зміщуються вправо”, – підсумували дослідження експерти.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *