Діти із сіл мають гірші результати ЗНО, ніж міські – Міносвіти

Міністерство освіти і науки повідомило, що, за цьогорічними результатами ЗНО, випускники міських шкіл проходять тестування значно успішніше від випускників із сіл та селищ. Про це повідомляють у Міносвіти.

За даними УЦОЯО українську мову випускники міських шкіл склали на достатній та високий рівень – від 7 до 12 балів – здають 68,3 % дітей, історію України – 44,9 %, математику – 56,4 %.

Для порівняння, в сільській місцевості за тестування з історії України  від 1 до 6 балів за 12-бальною шкалою отримали 77,5 % дітей, математику на початковий та середній рівні склали  72,3 % дітей, а українську мову – 62,7 %.

Це означає, що у дітей, які отримали освіту у сільській місцевості в декілька разів менше шансів успішно скласти ЗНО з основних для вступу у ВНЗ предметів, ніж у їх ровесників, які закінчили школи у містах.

«Опорні школи – одне з рішень, яке сьогодні пропонує МОН для подолання очевидного розриву між якістю освіти в селах та містах. Я вже неодноразово наголошувала, що одна з причин цього розриву – низька якість викладання у малокомплектних школах сільських територій. Зрозуміло, коли вчитель фізкультури викладає іноземну мову, а кабінетів фізики та хімії немає взагалі, то й результати ЗНО будуть низькими. В опорних школах – навпаки, створюється потрібне дітям освітнє середовище, в якому працюють хороші вчителі та є необхідне для навчання обладнання», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Зауважимо, що Міносвіти впровадило нову, “розвантажену” програму для молодших школярів. Дізнатися про неї докладніше ви можете у матеріалі “З 1 вересня школярі молодшої школи навчатимуться за спрощеними програмами”.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *