Водіїв навчать надавати домедичну допомогу у ДТП

18 серпня у Міністерстві охорони здоров’я відбудеться публічне обговорення проекту наказу «Про затвердження Методичних рекомендацій з підготовки водіїв з надання домедичної допомоги постраждалим в результаті дорожньо-транспортних пригод». Про це повідомляє Юрліга.

У заході візьмуть участь керівники структурних підрозділів МОЗ, народні депутати, представники центральних органів державної влади, громадськість.

Проектом передбачається врегулювання процесу підготовки водіїв та інших учасників дорожнього руху з надання домедичної допомоги постраждалим в результаті ДТП, процедури підвищення рівня компетентності водіїв, поглиблення і розширення знань, умінь і навичок, набуття ними досвіду невідкладних дій в порядку само-та взаємодопомоги, припинення дії шкідливого фактора, порятунок життя потерпілого або хворого, усунення та профілактики ранніх ускладнень, що загрожують життю, порушень і розладів життєво важливих функцій організму, попередженні додаткового травмування і погіршення стану потерпілого або хворого.

 

Нагадаємо, що столична влада має намір впровадити концепцію нульової смертності у ДТП.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *